Riis - Lars Steen Pedersen


 I Riis vil du ikke kunne læse om hvem der har været indblandet i hans profesionelle karriere i form af hvilke personer der var med omkring hans doping. Han mener ikke dette spiller nogen rolle nu, eftersom der er gået rigtig mange år siden hele denne polemyk fandt sted. At Bjarne Riis ikke stikker og altså udleverer andre fra sporten, tilskyndes af mange andre som selv har eller er en del af cykelsporten idag.

Netop udkommet i november 2010 er bogen om Bjarne Riis, med fortællinger omkring hans karriere som cykelrytter og sportsdirektør. Den indeholder personlige historier om alt det, som ingen vidste og heller ikke måtte vide, koste hvad det ville.

Bjarne Riis var i mange år Danmarks største sportsstjerne, men har siden været i dopinglysets søgelys. Efter sin aktive cykelkarriere, har han i mange år haft succes som sportsdirektør, med et fantastisk cykelhold, der har opnået mange flotte resultater.

Riis beretter om en mand, der havde mod til at sætte sig mål i livet for sin karrierer, og nå dem. Bogen er hudløst ærlig og omhandler hele hans liv i medgang og modgang startende med en svær barndom, omkring det at være professionel cykelrytter og dets svære bekostninger, omkring hans skilsmisse, dopingmisbrug, hans private op og nedture mm. Riis giver indblik i alt hvad der følger med omkring det at have en professionel sportskarriere som cykelrytter af løgne, bedrag, nederlag, konflikter men heldigvis også de utallige sejre det har bragt Bjarne Riis gennem hans lange cykelkarriere.

Bogen er skrevet af Lars Steen Pedersen, der tidligere har skrevet biografier om andre sportsfolk, i samarbejde med Bjarne Riis selv. Forlaget bag bogen er Peoples Press og bogen indeholder 514 siders læsestof. Forfatteren Lars Steen Pedersen udvælger med omhu de biografier, han har lyst til at skrive. Han vil være sikker på, at motivationsfaktoren hos den person bogen skal omhandle, virkelig har en god historie at fortælle, og ikke kun vælger at gøre det for pengenes skyld. Man kan ikke komme udenom, at det store salgstal, som bogen allerede efter blot en lille måned på hylderne, har givet i afkast, vil betyde en væsenlig sum til både forfatter og Bjarne Riis selv. Det forventes at bogen kommer til at ligge under rigtig mange juletræer i 2010, idet bogen allerede er blevet solgt i over 20.000 eksemplarer. Og denne hast forventes at fortsætte når den store julehandel træder ind i løbet af december måned.

Kritikere har været på banen for at udskælde Bjarne Riis endnu engang, og påpege, at han burde dele ud af overskudet fra salg af bogen. Dette overskud skulle efter kritkkernes mening gå til anti doping, idet de mener, han udelukkende har haft så stor en karriere som professionel cykelrytter, pga. doping. Men dette slår Bjarne Riis hen, og påpeger at han allerede har og gør en hel del, for at sikre at den skandaleramte cykelsport kan komme på fode igen, uden doping. Han har haft ansat dopingspotter på sit cykelhold, Team CSC og har ligeledes postet en stor sum penge i UCI's antidoping program samt implementeret hans eget succesprogram for antidoping på Team CSC. Så derfor mener Bjarne Riis ikke, at overskudet fra Riis skal gå til bekæmpelse af doping.

Med den ærlige beretning fra livet med cykelsport, hans kone, samt forholdet til faderen, spås det fra eksperter, at Bjarne Riis genvinder sin troværdighed og opnår tilgivelse blandt danskerne. Og denne effekt vil yderligere brande Bjarne Riis og eventuelle sponsorer, som han har brug for til sit cykelhold, vil ikke have betænkeligheder, ved at støtte Bjarne Riis's foretagende.