Bryllupskage


Det du skal bruge er:

Bryllupskagestativ
Lagkageringe i forskellige størrelser, eller du kan lave dem selv af pap, der formes til ringe
Et plastikchartek til at lave marcipan roser og blade

Valnøddebunde:
300 g æggehvide
500 g sukker
1 kg valnødder

Marengs:
50 g kartoffelmel
4 spsk. sukker
625 g æggehvide
500 g sukker

Blåbær sylt:
200 g blåbær
½ stk. vaniljestang
100 g sukker
saften fra ½ citron


Blåbær bomber:
½ liter piskefløde
150 g god hvid chokolade
4 blade husblas
hele blåbær sylten som skal være afkølet

Blåbær bomberne skal nedfryses min. dagen før bryllupskagen skal lægges endeligt sammen.

Trøffelcreme:
150 g sukker
80 g maizena
1 stk. vaniljestang
1 liter mælk
2 stk. æggeblommer
9 bl. husblas
500 g god mørk chokolade (ca. 64%)
3 liter piskefløde
3 dl pasturiserede æggehvider

Marcipan:
2 kg ren rå marcipan
1 kg flormelis
ca. 300 g glukosesirup

Marcipanen bruges både til at overtrække kagerne med samt til pynten.

Sådan gør du:

Valnøddebunde:

Blend sukker og valnødder fint evt. i en foodprocessor. Æggehviderne tilsættes først, når nødderne er så fint blendede, som overhovedet muligt. Lad grøden køre nogle minutter og hæld den derefter op i en stor skål.

Marengs:
Kartoffelmel og 4 spsk. sukker blandes i en meget stor skål. Tilsæt alle æggehviderne og pisk dem stive, mens den resterende sukker kommes i undervejs.

Bundene:
Nøddegrøden røres godt sammen med ca. 1/3 af marengsen. Kom så dette op i den resterende marengs og vend nu det hele forsigtigt sammen. Stop når massen er ensartet. Klargør bagepapiret og bageplader.
Til hver kagestørrelse skal bruges 3 stk. valnøddebunde. Anvend kageringene, som en slags skabelon til at ramme den præcise størrelse på bundene. Ringen placeres på bagepapiret. Kom valnøddedejen op i en stor sprøjtepose med et lille hul i.

Dejen sprøjtes ud i en hel jævn cirkel i en tykkelse af ca. 1 ½ cm. Cirklen skal stoppe ca. 1 cm fra kageringens kant. Flyt skabelonen og gentag. Sprøjter du flere bunde på samme bageplade, sørg da for at de har lidt afstand til hinanden, da de flyder en anelse ud under bagningen.

Fortsæt til du har alle de bunde, du skal bruge. Bundene bages ved 170 grader til de er gyldne og giver efter ved et let tryk, mellem 15 og 40 minutter.
Bemærk at små bunde skal have kortere bagetid og store bunde skal have lidt længere bagetid.

Bundene afkøles helt og udstikkes endeligt med hver tilsvarende lagkagering for at få en helt fin og skarp kant.

Blåbær sylt:
Alle ingredienser koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab i minimum 2 timer. Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Piskefløden varmes op til ca. 80 grader og tages af varmen.

Imens finthakkes chokoladen og kommes op i en stor skål. Halvdelen af den godt varme fløde hældes over chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokoladefløde. Hæld cremen gennem en sigte op i en ren skål. Tildæk cremen med husholdningsfilm. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab i minimum 3 timer.
Blåbær bomber:
Den iskolde og stive hvide creme piskes let luftig med en håndmikser. Tilsæt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Kom blåbærcremen op i en sprøjtepose med et lille hul og sprøjt blåbærcremen ud i små ens bomber i diameter som en 2 krone. Nedfrys bomberne til den efterfølgende dag.
Trøffelcreme:
Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Sukker, maizena og vaniljesukker blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst piskes æggeblommerne i. De resterende 9 dl mælk koges i en gryde med den tomme vaniljestang. Så snart mælken koger, tilsættes blandingen og der piskes godt, indtil cremen koger og tykner. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme creme. Pisk godt.

Chokoladen hakkes fint og kommes i en stor skål. Den varme vaniljecreme hældes over chokoladen. Pisk godt til alt er smeltet og massen er skinnende blank. Pisk fløden til let skum. ¼ af skummet kommes op i den lune chokolademasse og pisk kraftigt. Tilføj yderligere en ¼ skum og pisk godt. Nu kommes chokolademassen op i skålen med det resterende kolde skum og dette vendes nu forsigtigt sammen. Æggehviderne piskes stive og vendes i sammen med fløden.


Marcipan:Alle ingredienser æltes sammen, evt. i en røremaskine, til en ensartet og smidig masse.

Opbevares ved stuetemperatur i en tætsluttende pose til det anvendes til overtræk, roser og blade. Blandingen kan gemmes i op til 3 dage.

Roser:Indfarv lidt af marcipanen med en smule rød frugtfarve.
Til hver rose formes først en kegle ved at trille det første rosenblad til en spids som også bliver det inderste i rosen. Herefter opbygges rosen ved at placere seks blade udenom. Det vigtigste er, at roserne til hver etage er lige store. Du skal bruge 3 stk. roser til hver kageetage i forskellige størrelser. Ligesom kagerne har forskellige størrelser.
Blade:Indfarv lidt af marcipanen med en smule grøn frugtfarve. Udrul tyndt og udstik i runde cirkler (ca. 5 cm i dia.) Udstik "blade" af cirklerne. Disse lægges i chartek, og der markeres ribber i bladene med enden af en køkkensaks. Hvis du bøjer dem en anelse giver det dem lidt liv. Du skal bruge 3 stk. balde til hver kageetage og i forskellige størrelser, der igen skal svare til størrelserne på kagerne.
Opbygning:
Trøffelcremen tilberedes først, når de udstukne bunde er lagt klar i alle lagkageringene og ikke før!

Tilskær om nødvendigt alle bundene så de har fine skarpe kanter. Læg bunden på et plant fad med bagepapir til hver kage med kageringen udenom.

Tilbered nu trøffelcremen og fordel halvdelen af trøffelcremen på alle kagerne. Fordel cremen med en paletkniv så den ligger i et jævnt lag.

Tag de frosne blåbærbomber ud af fryseren og fordel halvdelen af bomberne ovenpå trøffelcremen. Tryk bomberne let ned i cremen og stryg med en palet, således at bomberne ligger nede i trøffelcremen.
Læg endnu en bund på og fordel en 1/5 del af resten af trøffelcremen herpå. Den resterende creme bruges til at stryge kagernes kanter og toppe med til sidst. Glat cremen jævnt ud og tilføj resten af blåbær bomberne. Tryk forsigtigt bomberne ned i trøffelcremen og læg så de sidste bunde på som låg. Kagerne dækkes med film og stilles i køleskab i op til 4 dage. Kagerne kan også fryses nogle dage, hvis du er i god tid.
Tag kageringene af kagerne. Er det en metalring, kan du evt. bruge en varm klud i siderne så den forsigtigt løsnes fra kagens sider. Kagernes kanter og toppe stryges jævne med den lille rest af trøffelcreme og fungerer samtidig som lim til marcipanen. Overtræk nu hver enkelt kage med den tyndt udrullede marcipan og skær kanterne omhyggeligt til.
Sæt hver kage på bryllupskagestativet og dekorer med roser og blade og en fantastisk bryllupskage er nu klar til servering.