Kajkager

De legendariske Kaj Kager har længe været meget populære. De ser festlige ud i bagerens vindue, og de er ofte et stort hit blandt kagespisere.Her kommer en opskrift på Kaj Kager:

Lagkagebunde
Jordbær marmelade - eller anden favorit marmelade

Marcipan
Grøn frugtfarve

Smørcreme:
100 g smør
1 2/3 dl sigtet flormelis
2 tsk mælk
rød frugtfarve
evt. vanilie essens

Pynt:
Hvid glasur
Små chokoladeknapper

Udstik lagkagebundene i stykker på ca. 5 cm. Læg 2 bunde sammen med marmeladen. Vil du have chokoladebund, skal du først dyppe den nederste lagkagebund i chokolade og stilles på bagepapir - evt. kan du sætte dem i køleskab til chokoladen er stivnet. Dyppes lagkagebunden i chokolade, forhindres at bunden hurtigt tørrer ud.

Pisk smør godt med mixer, til det er glat. Tilsæt mælk og flormelis mens der stadig piskes til smørmassen er glat og jævn. Tilsæt frugtfarve og smag til med vanilie essens.

Marcipan farves med grøn frugtfarve, rulles ud i ca. 2,5 mm tykkelse og udskæres i passende størrelse.

Fordel smørcremen ovenpå lagkagebunden i en halvkugle og glat godt til. Evt. kan smørcremen sprøjtes på bunden med en sprøjtepose. Herefter beklædes kagen med den grønne marcipan og pyntes til et Kaj kage ansigt med glasur og chokoladeknapper. Munden kan du forsigtigt skære ud med en skarp kniv, og lave en tunge i marcipan som du farver med rød frugtfarve. Øjne af små chokoladeknapper kan du lime fast med hvid glasur.

Stil kagerne i køleskab et par timer indtil de er godt faste i smørcremen. Herefter klar til servering.