Brudebuket

Til et bryllup hører der blomster til. Traditionen tro, er det manden, som vælger brudebuketten. Men ikke alle brude har det godt med at det er den kommende gom, som skal stå for at vælge blomster. Dette fordi de måske har noget helt specielt i tankerne, som kunne passe til deres brudekjole, som gommen selvfølgelig ikke har set, og dermed ikke kender stilen, og hvilken form buketten skal have for at passe ind. Men flere brude lader nogle ord falde omkring ønsker til blomsterne og deres farve og form på buketten. Mens andre sørger for, at blomsterhandleren får set et billede af kjolen og måske lige lader et par ord falde, så blomsterdekoratøren kan råde gommen på rette vej.

Eller måske er I ikke så traditionsbundne, at I sagtens kan være fælles om at vælge buket og blomster til borddekoration, eller I vælger måske helt at lade bruden stå for blomster indkøbet alene. Et gammelt sagn siger, at brudebuketten skal lægges i kirkens våbenhus, og kan bruden ikke lide buketten, kan hun vælge at takke nej til gommen og dermed aflyse brylluppet.

Hver enkelt blomst har sin helt egen betydning. Kalla som er en ofte brugt blomst i brudebuketter står for indre skønhed. Orkider betyder luksus. Rosen betyder evig kærlighed, hvis den vælges i mørkerød, den hvide betyder ærlig kærlighed mens den gule rose står for misundelse og mistro. Så du kan hurtigt lægge et enten forkert budskab i buketten, eller netop uden ord understrege hvad du synes om din tilkommende.

Derudover er det heller ikke unden betydning, hvor mange blomster der er i en buket. 10 blomster må siges at være til frieri, idet det signalerer "vil du gifte dig med mig". En enkelt blomst fortæller "du er min eneste ene" mens 7 blomster siger "jeg elsker dig". Men ofte er der mange flere end bare 10 blomster i en brudebuket, med mindre man er til det super enkle, som bestemt også kan være flot.
Farverne til valg af buket er heller ikke uden betydning. De signalerer hver især noget ganske forskelligt.

Blå – Jeg vil altid være ved din side
Gul – Du er solen i mit liv/fejhed/falskhed
Hvid – Renhed
Lilla – Held og lykke
Mørkerød – Kærlighed, afsavn
Orange – Trofast, venskab
Rosa – Forelskelse og troskab
Rød – Jeg tæller dagene til vi ses igen
Igen betyder det frieri, hvis du sammensætter en blomsterbuket i røde, hvide og blå farver.